Zásady ochrany osobních údajů

Ochrana osobních údajů kupujícího, který je fyzickou osobou, je poskytována zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů., v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů) (dále jen „GDPR“).

SOUHLAS se zpracováním osobních údajů kupující udílí na zvláštním formuláři (písemně či elektronicky „Formulář“ ), ledaže by zpracování osobních údajů bylo nezbytné pro:

  • splnění právní povinnosti, která se na správce vztahuje, či je nezbytné pro splněné smlouvy, jejíž smluvní stranou je subjekt údajů,
  • provedení opatření přijatých před uzavřením smlouvy na žádost tohoto subjektu údajů
  • účely oprávněných zájmů příslušného správce či třetí strany, kromě případů, kdy před těmito zájmy mají přednost zájmy nebo základní práva a svobody subjektu údajů vyžadující ochranu osobních údajů
  • ochranu životně důležitých zájmů subjektu údajů nebo jiné fyzické osoby
  • splnění úkolu prováděného ve veřejném zájmu nebo při výkonu veřejné moci, kterým je pověřen správce

V tomto případě neudělení či odvolání Souhlasu není uplatnitelné.

  • Kupující souhlasí se zpracováním těchto svých osobních údajů: jméno a příjmení, adresa bydliště, název a sídlo společnosti ve které působí, doručovací či jiná korespondenční adresa, daňové identifikační číslo, adresa elektronické pošty, telefonní číslo (dále společně vše jen jako „osobní údaje“).
  • Kupující dobrovolně a výslovně souhlasí se zpracováním osobních údajů prodávajícím, a to pro účely registrace poptávek a nabídek spolupráce, realizace práv a povinností z kupní smlouvy, smlouvy o dílo, pro účely vedení uživatelského účtu a pro účely zasílání informací a obchodních sdělení kupujícímu prostřednictvím elektronických prostředků dle zákona č. 480/2004. Sb., o některých službách informační společnosti, v platném znění, anebo zasílání výše uvedených materiálů i nad rámec zasílání obchodních sdělení při využití kupujícím uvedeného elektronického kontaktu.
  • Kupující bere na vědomí, že je povinen své osobní údaje (při registraci, ve svém uživatelském účtu, při objednávce provedené z webového rozhraní obchodu) uvádět správně a pravdivě a že je povinen bez zbytečného odkladu informovat prodávajícího o změně ve svých osobních údajích.
  • Zpracováním osobních údajů kupujícího může prodávající pověřit třetí osobu, jakožto zpracovatele. Kromě osob dopravujících zboží, účetní a daňové služby, pracovníci prodávajícího, Facebook/Google/Apple, popřípadě další poskytovatelé zpracovatelských softwarů, služeb a aplikací, které však v současné době prodávající nevyužívá, nebudou osobní údaje prodávajícím bez předchozího souhlasu kupujícího předávány třetím osobám.
  • Osobní údaje budou zpracovávány po dobu 1 – 5 let od posledního kontaktu. Souhlas je udělen na dobu neurčitou. Osobní údaje budou zpracovávány v elektronické podobě automatizovaným způsobem nebo v tištěné podobě neautomatizovaným způsobem, a to buď sám anebo prostřednictvím zpracovatele/zpracovatelů (dále jen „Zpracovatel“) s nimiž má uzavřenou smlouvu o zpracování osobních údajů dle § 6 Zákona. Osobní údaje budou zpracovávány a ukládány/uchovávány zabezpečeným způsobem (hesla, zabezpečené úložiště, zabezpečené fyzické místo uložení, přesný přehled o osob mající přístup k osobním údajům).
  • Kupující potvrzuje, že poskytnuté osobní údaje jsou přesné a že byl poučen o tom, že se jedná o dobrovolné poskytnutí osobních údajů.

Kupující má v souvislosti se zpracováním, nakládáním s„osobními údaji“ právo na:

  • vzít bezplatně souhlas kdykoli zpět, a to zasláním na emailovou adresu [email protected] či písemně na adrese prodávajícího (Správce), nebo i jeho odebráním v rámci zasílaných elektronických nabídek,
  • požádat prodávajícího nebo zpracovatele o informace, jaké osobní údaje jsou zpracovávány,
  • požadovat po Správci vysvětlení ohledně zpracování Vašich osobních údajů,
  • přístup ke svým osobním údajům a právo na aktualizaci nebo opravu takto zpracovávaných osobních údajů,
  • požadovat výmaz svých osobních údajů, k jejichž zpracování nemá Správce souhlas ani je nezpracovává na základě jiného právního důvodu,
  • v případě pochybností o dodržování povinností souvisejících se zpracováním svých osobních údajů se můžete obrátit také na dozorový úřad, tedy Úřad pro ochranu osobních údajů. Správce bude následně bez zbytečného odkladu kupujícího informovat o vyřízení jeho stížnosti, a to v souladu se Zákonem. Uvedené neplatí, pokud by bylo jeho informování nemožné nebo by vyžadovalo neúměrné úsilí. Pokud bude jeho žádost shledaná oprávněnou, Správce anebo Zpracovatel odstraní neprodleně závadný stav.

Požádá-li kupující o informaci o zpracování svých osobních údajů, je mu prodávající povinen tuto informaci předat. Prodávající má právo za poskytnutí informace podle předchozí věty požadovat přiměřenou úhradu nepřevyšující náklady nezbytné na poskytnutí informace..

ZASÍLÁNÍ OBCHODNÍCH SDĚLENÍ A UKLÁDÁNÍ COOKIES

Kupující souhlasí se zasíláním informací souvisejících se zbožím, službami nebo podnikem prodávajícího na elektronickou adresu kupujícího a dále souhlasí se zasíláním obchodních sdělení prodávajícím na elektronickou adresu kupujícího. Totéž platí pro zasílání ostatními prostředky komunikace na dálku (pošta, fax, telefon apod.). To vše po konkrétním odsouhlasením s danou věcí (písemně či elektronicky). Tento souhlas může kupující kdykoli odvolat.

Kupující souhlasí s ukládáním tzv. cookies na jeho počítač. V případě, že je nákup na webové stránce možné provést a závazky prodávajícího z kupní smlouvy plnit, aniž by docházelo k ukládání tzv. cookies na počítač kupujícího, může kupující souhlas podle předchozí věty kdykoliv odvolat. Cookies nepředstavují nebezpečí, mají však význam pro ochranu soukromí. Cookies nelze použít pro zjištění totožnosti návštěvníků stránek ani ke zneužití přihlašovacích údajů. Použití cookies můžete omezit nebo zablokovat v nastavení svého webového prohlížeče.

COOKIES

Pro správnou funkci stránek je někdy nezbytné umístit malé datové soubory, označované jako cookies, na vaše zařízení.

Co jsou cookies?

Cookies jsou malé textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují vaše preference a úkony, které jste na nich provedli (např. přihlašovací údaje, jazyk, velikost písma a jiné zobrazovací preference), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Jaké cookies používáme?

FunkceNázev cookieDoménaDobaPopis
Analytické_gid.mujdiar.com1 denID používané k identifikaci uživatelů po dobu 24 hodin po poslední aktivitě
_ga.mujdiar.com2 rokyID používané k identifikaci uživatelů
Marketing_fbp.mujdiar.com4 měsícePoužíváno Facebookem k poskytování řady reklamních produktů, jako jsou nabídky v reálném čase od inzerentů třetích stran
_gcl_au.mujdiar.com3 měsícePoužívá Google AdSense k experimentování s účinností reklamy na webových stránkách využívajících jejich služby
Technickécookieconsent_status.mujdiar.com1 rokUkládá nastavení předvoleb cookies pro tento web
cookieconsent_status_ana.mujdiar.com1 rokUkládá nastavení předvoleb cookies pro tento web
cookieconsent_status_mar.mujdiar.com1 rokUkládá nastavení předvoleb cookies pro tento web
cookieconsent_status_tech.mujdiar.com1 rokUkládá nastavení předvoleb cookies pro tento web
wordpress_test_cookie.mujdiar.comSessionTestuje, jestli prohlížeč přijímá cookies.

Všechny výše uvedené cookies nejsou používány k jinému účelu, než je uvedeno v této tabulce.

Jak odmítnout používání souborů cookie

Používání souborů cookie lze nastavit pomocí Vašeho internetového prohlížeče. Většina prohlížečů soubory cookie automaticky přijímá již ve výchozím nastavení. Soubory cookie lze pomocí Vašeho webového prohlížeče odmítnout nebo nastavit užívání jen některých souborů cookie.

Informace o prohlížečích a o způsobu nastavení předvoleb pro soubory cookie můžete nalézt na následujících webových stránkách:

Chrome
Firefox 
Internet Explorer
Android

Účinný nástroj pro správu souborů cookie je též k dispozici na stránkách http://www.youronlinechoices.com/cz/

Pokud se chcete dozvědět více o cookies a jejich širším využití, použijte, prosím, níže uvedené odkazy:

Mailchimp (EN): https://mailchimp.com/legal/privacy/

Google: Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů
Facebook: https://cs-cz.facebook.com/policies/cookies/
Seznam.cz: Behaviorální reklama
Microsoft Cookies průvodce: http://support.microsoft.com/gp/cookies/cs (CZ) http://www.aboutcookies.org/ (EN)

copyright © 2022 MŮJ DIÁŘ Tereza Boucká | design by 
Greatex
arrow-circle-o-downbookchevron-downchevron-rightmenu-circlecross-circle